Столтенберг заявив, що Україна наразі ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли

Україна зараз ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше. І це показує стратегічну помилку російського диктатора путіна, яку він зробив, вторгнувшись в країну. Про це 11 березня заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на церемонії підняття прапора Швеції біля штаб-квартири Альянсу., повідомляє РБК-Україна.

"Україна стане союзником НАТО. Питання не "якщо", а "коли" стане", - сказав він.

За словами генсека НАТО, Україна зараз ближче до членства, ніж будь-коли раніше, і це також демонструє велику стратегічну помилку, яку зробив президент РФ путін, коли вторгся в Україну.

"Бо, як ви пам'ятаєте, його метою було не дати Україні рухатися у бік НАТО і ЄС. Він зажадав, щоб Альянс зробив заяву, фактично підписало договір з Росією про те, що не повинно бути подальшого розширення НАТО за рахунок будь-якої країни Європи. А зараз він отримав протилежне. Він хотів менше НАТО, він отримує більше НАТО, більше військової присутності НАТО у східній частині нашого Альянсу. Фінляндія та Швеція є повноправними членами, а Україна ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше", - констатував він.

Як повідомлялося, президент Зеленський та прем'єр-міністр Північної Македонії підписали спільну декларацію про підтримку вступу України в НАТО. 

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що до завершення війни Україну в НАТО не візьмуть, проте процес вступу можна вже запускати. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті