Столтенберг підтверджує: ЗСУ мають всі необхідні технічні можливості для звільнення окупованих територій

У ЗСУ на сьогодні є всі необхідні технічні можливості для звільнення окупованих росією територій. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав'є Беттелем, - повідомляє Бі-бі-сі.

Столтенберг підтвердив, що союзники та партнери України по Північноатлантичному альянсу передали Києву майже всю обіцяну військову техніку - 1550 бронетранспортерів та 230 танків, а також "величезну кількість боєприпасів".

"Понад 98% бойових машин, які були обіцяні Україні, вже передано [у розпорядження українського командування]", - запевнив Столтенберг.

За словами генсека, з урахуванням переданої техніки та поставлених для потреб ЗСУ снарядів, тепер українська армія має необхідні технічні можливості для звільнення територій країни, окупованих російськими військами.

Столтенберг також згадав телефонну розмову між президентом України Володимиром Зеленським і китайським лідером Сі Цзінпіном, що відбулася напередодні.

За словами генсека, в НАТО вітають сам факт першої розмови двох лідерів за рік з гаком - з початку повномасштабної війни, - однак зазначають, що Китай, як і раніше, так і не виступив з публічним засудженням російського вторгнення.

Як повідомлялося, Головком Збройних сил США в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що Збройні сили України перебувають у добрій позиції для контрнаступу.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті