Статус тимчасового захисту у Чехії отримали ще 3,5 тис українських біженців

За останні сім днів тимчасовий захист у Чехії отримали ще 3574 українські біженці. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що всього з початку російського вторгнення в Україну в лютому чеська держава видала українцям 446 811 віз. Візи дозволяють їх власникам отримати доступ до державного медичного страхування, освіти та ринку праці.

За останні сім днів до поліції у справах іноземців звернулось 11 628 біженців з України. Вони зобов'язані зареєструватись протягом трьох днів після прибуття до Чехії, на даний момент таким чином зареєструвався 534 041 українець. Діти віком до 15 років, які становлять приблизно третину біженців, не зобов'язані реєструватися.

Точна кількість українських біженців, які нині проживають у Чехії, невідома. Наприкінці серпня, через півроку після початку російського вторгнення в Україну, міністр внутрішніх справ Віт Ракушан оцінив їх кількість у понад 300 тисяч осіб, - йдеться у повідомленні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті