Старобільський колаборант від медицини, який годував і розселяв у лікарні окупантів, отримав заочно 10 років ув'язнення

За матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення засуджено колаборанта з Луганщини Сергія Баюна, який розселив і годував у лікарні Старобільська російських окупантів. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк facebook 22 травня.

"За матеріалами СБУ до 10 років за ґратами заочно засуджено колишнього заступника директора Старобільського центру первинної медико-санітарної допомоги, який співпрацює з окупаційною адміністрацією та надає допомогу військам агресора. Суд визнав його винним в колабораційній діяльності - за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року Баюн добровільно погодився обійняти посаду "головного лікаря" "Старобільської фізіотерапевтичної лікарні ЛНР", яку окупанти створили замість "націоналізованого" українського медичного центру. 

На новій посаді він зайнявся реалізацією "державної політики ЛНР" у сфері охорони здоров’я. 

Правопорушник забезпечив проживання та харчування у лікарні для підрозділів окупаційних військ та російських чиновників, які прибули до захопленого Старобільська у відрядження. На базі "медичного закладу" було організовано тренування для операторів БПЛА армії агресора.

"Наразі колаборант перебуває у розшуку. Початок відбування покарання рахуватиметься з дати його затримання", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що підозру від СБУ отримав керівник локомотивного депо на Луганщині Гурчак, який допомагає рашистам транспортувати особовий склад і техніку.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті