США заявляють про "значний прогрес ЗСУ на південній лінії фронту"

У США помітили значний прогрес Збройних сил України за минулі 72 години на Запорізькому напрямку. Про це під час аудіобрифінгу 1 вересня заявив координатор зі стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, - повідомляє "Голос Америки".

"Я, звісно, не хочу говорити нічого, що порушить безпеку їхніх операцій, чи бути диванним експертом, який розмовляє про їхні дії на полі бою. Тим не менш, протягом останніх приблизно 72 годин ми помітили певний значний прогрес українських Збройних сил на південній лінії фронту, в районі Запоріжжя, і вони досягли певного успіху проти другої лінії російської оборони", - сказав Кірбі.

Він наголосив, що українці самі вирішать, куди підуть далі і як саме скористатися цим успіхом.

"Це не означає, що вони не пам’ятають про важкі бої попереду, під час просування далі на південь. Вони знають це краще за всіх. Ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що вони готові просуватися, що вони мають необхідні інструменти, методи, тренування і можливості для цього прогресу. Знову ж таки, так швидко, як вони вважають за потрібне", - зазначив Кірбі.

За словами представника Ради нацбезпеки США, є ймовірність того, що росіяни відреагують на цей прогрес українського боку.

"Тож ми повинні також спостерігати за цим. І за тим, щоб Україна мала усе необхідне аби не лише просуватися, але й мати засоби ефективно реагувати на будь-які контрнаступальні дії росіян", - зауважив Кірбі.

На запитання журналістів про реакцію США щодо збільшення кількості ударів по обʼєктах, які розташовані всередині росії, далеко від українського кордону, Кірбі наголосив, що політика Вашингтона залишається незмінною: "Нічого не змінилося в нашій політиці щодо ударів по Росії, ми їх ні заохочуємо, ні сприяємо їм. Ми зосереджені на тому, щоб Україна могла відвоювати власну територію на власній землі".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті