США завершують передачу Україні комплексів Vampire

Військово-морські сили США завершать швидку передачу Україні нової системи протидії БПЛА - комплексів Vampire у грудні. Про це повідомив сайт ВМС США 6 грудня.

"Цього місяця ВМС завершать поставку нової системи протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА) в Україну в рамках пакету допомоги від Міністерства оборони США", - сказано в повідомленні

Зазначається, що минулого року американська команда оперативного реагування на надзвичайні ситуації офісу програми "Прямий і чутливий до часу удар" (PMA-242) почала працювати над терміновим замовленням на поставку ракетних платформ, відомих як модульні палетні системи VAMPIRE (Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment), для підтримки зусиль України у воєнний час.

Vampire - це компактна палетована ракетна платформа, яка складається з сенсорної кулі і чотиризарядної пускової установки Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS), призначеної для встановлення на будь-яку вантажівку з бортовою платформою.  

ВМС і армія США традиційно використовують APKWS для ураження цілей класу "повітря-земля". З Vampire ракета з лазерним наведенням може захищати від безпілотних літальних апаратів.

Раніше повідомлялось, що Пентагон замовив для України 14 ракетних установок Vampire.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті