США виписали ордер на арешт літака російського олігарха вартістю $90 млн

Суд у США уповноважив федеральну владу заарештувати літак російського олігарха та депутата Андрія Скоча. Про це повідомляє Associated Press.

Ордер на арешт літака вартістю 90 мільйонів доларів підписав окружний суддя Нью-Йорка Роберт Лербургер. Це сталося після того, як федеральний агент під присягою свідчив, що власником літака є саме Скоч.

Таким чином, рішення суду стало частиною багатомісячного переслідування російських олігархів та їх заблокованої власності, заявив прокурор США Даміан Вільямс. Так, раніше влада США оголосила про спроби конфіскувати суперяхту Madame Gu, яку також пов'язують із російським олігархом. Її вартість перевищує 150 мільйонів доларів.

Яхту зареєстровано на Кайманових островах, але зовсім недавно було пришвартовано в порту Рашид у Дубаї.

Також повідомляється, що у червні Міністерство фінансів запровадило додаткові санкції проти Скоча та його активів. Скоч також знаходиться під санкціями Європейського Союзу.

Зазначимо, що санкції проти Андрія Скоча американці запровадили ще 2018 року. Причиною став не лише його депутатський мандат, а й зв'язки зі злочинним світом. А вже після повномасштабного вторгнення росії в Україну Штати запровадили додаткові санкції проти Скоча та його активів.

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що США запровадили візові санкції проти майже 900 росіян.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті