США вимагають від росії негайного звільнення кореспондента Евана Гершковича

США закликали росію до звільнення неправомірно затриманого кореспондента видання The Wall Street Journal Евана Гершковича. Про це у Твіттер повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Я встановив, що Російська Федерація неправомірно затримала Евана Гершковича. Ми закликаємо до негайного звільнення його та Пола Уїлана", - написав Блінкен.

Також у понеділок заступник Держдепу Ведант Патель повідомив, що Вашингтон продовжує вимагати від росії консульського доступу до затриманого Гершковича.

"Ми все ще намагаємося домогтися консульського доступу... Ми довели до відома російської влади необхідність надати такий доступ якнайшвидше", - сказав він на брифінгу.

Він зазначив, що "США продовжують працювати по відповідних каналах" над цим питанням.

Нагадаємо, 30 березня кореспондент The Wall Street Journal Еван Гершкович був затриманий в Єкатеринбурзі РФ за підозрою у шпигунстві.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті