США ввели санкції проти російської співачки Жасмін із чоловіком, який організовував протести на користь РФ у Молдові

Міністерство фінансів США запровадило персональні санкції проти низки громадян росії та Молдови, звинувативши їх у спробах підриву демократії та втручання у внутрішні справи Молдови. Серед них бізнесмен Ілан Шор та його дружина співачка Жасмін, - повідомляє "Радіо Свобода".

Бізнесмен Ілан Шор - лідер опозиційної партії "Шор", яка організовувала останні тижні масові протести в Кишиневі.

У Вашингтоні вважають, що Ілан Шор діє на користь росії і намагається організувати заворушення в координації з нею – з метою підірвати демократичний розвиток Молдови. Шора також підозрюють у корупції. Раніше він був засуджений у Молдові у справі про зникнення мільярда доларів із банківської системи країни, зараз перебуває за кордоном, оголошений у розшук.

Під санкції потрапила дружина Шора – російська поп-співачка Сара Шор, відома під псевдонімом Жасмін (заслужена артистка її рідного Дагестану та росії).

Також санкції запроваджено проти молдавського політика та олігарха Влада Плахотнюка, який вважався "сірим кардиналом" молдавської політики, проте кілька років тому був змушений тікати з країни після того, як проти нього об'єдналися інші політичні сили. Його звинувачують у корупції.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті