США впевнені, що росія зможе зібрати сили для наступу лише до травня – CNN

Російські війська в Україні зараз не здатні проводити військові операції для захоплення територій, але нагромадження сил окупантів закінчиться не раніше травня. Про це 15 лютого повідомляє CNN.

"Малоймовірно, що російські сили будуть особливо краще організовані, і тому малоймовірно, що вони досягнуть особливо великих успіхів, хоча вони, схоже, готові надіслати більше військ у м'ясорубку", - наводять журналісти заяву високопоставленого британського чиновника.

За оцінками американських військових, російським військовим буде потрібно час до травня, щоб відновити достатню міць для тривалого наступу. Однак російське керівництво хоче діяти якнайшвидше, хоча зараз на Заході не вважають, що поточними силами рашисти здатні захопити нові території.

Високопоставлений військовий представник США вважає, що через тиск кремлю росіяни розпочнуть наступальні дії раніше, ніж їхні військові будуть готові до цього.

"Вони накопичили достатньо живої сили, щоб взяти одне чи два невеликі міста на Донбасі, на цьому все... Не вражає, порівняно із почуттям паніки, яке вони намагалися створити в Україні", - заявив високопоставлений український дипломат.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Данилов заявив, що росія спробує захопити Бахмут до річниці вторгнення.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті