США серйозно розглядають оголошення РФ державою-спонсором тероризму - посол

США серйозно розглядають оголошення РФ державою-спонсором тероризму. Про це повідомила посол США в Україні Бріджіт Брінк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Щодо оголошення Росії державою-спонсором тероризму, ми розглядаємо це питання, воно потребує ретельного аналізу відповідно до американських законів. Про те, що ми робимо: ми змушуємо Росію відповідати за свої дії й продовжуємо це робити", - заявила вона.

Посол підкреслила, що США "серйозно розглядає таке оголошення". 

"І ми продовжимо притягати Росію до відповідальності відповідно до нашого законодавства", - сказала вона.

Крім того, Бріджіт Брінк розказала, що США разом з партнерами та союзниками зі всього світу запровадили безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій, і ця робота буде продовжуватись й надалі.

"Ми також відключили Росію від фінансування міжнародних фінансових установ. Ми також перешкодили використанню Росією заморожених коштів центрального банку для погашення свого боргу. Ми використовуємо всі доступні засоби, включно з багатьма, які б застосовувалися для країни, яка є таким спонсором", - сказала посол.

Як повідомлялось раніше, США виділили новий пакет військової допомоги, що включає HIMARS та безпілотники.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті