США розглядають варіанти постачання Україні зброї великої дальності замість ATACMS - генерал Міллі

США не постачають Україні ракети великої дальності ATACMS, а натомість розглядають інші варіанти, які дозволять українським військовим збільшити радіус дії на полі бою. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв'ю виданню Defense One, - повідомляє Бі-бі-сі.

Ракета ATACMS має радіус дії близько 300 км, що набагато більше, ніж будь-яка інша система, яку США досі постачали Україні. За словами високопоставленого генерала, США мають відносно мало ATACMS і американські збройні сили повинні підтримувати запаси таких важливих озброєнь. Але є й інші системи, які можуть діяти у такому ж діапазоні.

"Є, наприклад, безпілотники. Британці мають пару систем", - сказав Міллі.

Крім того, як сказав Міллі, військовий конфлікт на території України виявив "неймовірні темпи споживання звичайних боєприпасів", і зараз США переглядають оцінки потреб у них на випадок великої війни.

На сьогодні у США достатньо боєприпасів, але оборонно-промисловий комплекс працюватиме над розширенням своїх потужностей упродовж кількох років, повідомив генерал.

"Якщо ви берете участь у серйозній війні між великими державами, - сказав Міллі, - не треба недооцінювати кількість боєприпасів, яка вам знадобиться".

Як повідомлялося, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив із верховним головнокомандувачем Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Крістофером Каволі постачання Україні озброєння, техніки та боєприпасів.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті