США розглядають варіанти постачання Україні зброї великої дальності замість ATACMS - генерал Міллі

США не постачають Україні ракети великої дальності ATACMS, а натомість розглядають інші варіанти, які дозволять українським військовим збільшити радіус дії на полі бою. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв'ю виданню Defense One, - повідомляє Бі-бі-сі.

Ракета ATACMS має радіус дії близько 300 км, що набагато більше, ніж будь-яка інша система, яку США досі постачали Україні. За словами високопоставленого генерала, США мають відносно мало ATACMS і американські збройні сили повинні підтримувати запаси таких важливих озброєнь. Але є й інші системи, які можуть діяти у такому ж діапазоні.

"Є, наприклад, безпілотники. Британці мають пару систем", - сказав Міллі.

Крім того, як сказав Міллі, військовий конфлікт на території України виявив "неймовірні темпи споживання звичайних боєприпасів", і зараз США переглядають оцінки потреб у них на випадок великої війни.

На сьогодні у США достатньо боєприпасів, але оборонно-промисловий комплекс працюватиме над розширенням своїх потужностей упродовж кількох років, повідомив генерал.

"Якщо ви берете участь у серйозній війні між великими державами, - сказав Міллі, - не треба недооцінювати кількість боєприпасів, яка вам знадобиться".

Як повідомлялося, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив із верховним головнокомандувачем Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Крістофером Каволі постачання Україні озброєння, техніки та боєприпасів.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті