США побудують в Австралії завод із виробництва HIMARS для України

США планують побудувати окремий завод із виробництва боєприпасів для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на публікацію The Wall Street Journal.

Зазначається, що завод планують відкрити на території військової бази на околиці Сіднея. Швидке витрачання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході ускладнило можливості оборонної промисловості США оперативно поповнювати запаси. Адміністрація президента Джо Байдена прагне створити кілька додаткових виробничих ліній у союзних країнах для виготовлення ракет.

Компанія Lockheed Martin, яка займається виробництвом ракет GMLRS для РЗСО HIMARS, планує найняти австралійських інженерів, навчити робочий персонал і передати Канберрі необхідні технології для виробництва боєприпасів. Наразі ракети GMLRS виробляються тільки на одному заводі в штаті Канзас.

За даними WSJ, перша партія боєприпасів для HIMARS буде частково збиратися на заводі в США, а потім проходити остаточне складання в Австралії. Випробування першої партії з десяти ракет австралійського виробництва планують почати наприкінці 2025 року. До 2030 року місцеве виробництво має зрости до тисячі боєприпасів на рік.

"Нам потрібно виробляти не 300 GMLRS на рік, а 3000", - заявив маршал авіації Австралії Леон Філліпс.

Як повідомлялося, Пентагон відкритий для передачі ATACMS більшої дальності Україні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті