США передасть Україні військову допомогу на $725 млн – у пакет увійдуть боєприпаси та Humvee

У рамках наступного пакета допомоги США передадуть Україні боєприпаси та бронемашини Humvee. Про це 14 жовтня повідомляє Reuters.

За словами американських чиновників, цей пакет допомоги буде оголошений у п'ятницю і стане першим пакетом допомоги з моменту масованого обстрілу росії територією України. Його вартість становитиме 725 мільйонів доларів, і до нього увійдуть різні боєприпаси, а також бронемашини Humvee.

При цьому час оголошення пакета та навіть його зміст та вартість можуть змінюватися аж до останнього моменту.

"Попри те, що пакет не включатиме засоби для відбиття масованих ракетних ударів, однак він був розроблений з метою посилення спроможності України дати відсіч росії в контрнаступі", - наголосив один із чиновників.

Також наголошується, що цей пакет допомоги використовуватиме президентське рішення про скорочення озброєнь (PDA). Це дозволить доставити вміст пакета найближчими днями після оголошення.

Зазначається, що право на скорочення озброєння дозволяє президенту США Джо Байдену приймати рішення без схвалення Конгресу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія надасть Україні ще 18 гаубиць та ракети у системи ППО NASAMS.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті