США передасть Україні військову допомогу на $725 млн – у пакет увійдуть боєприпаси та Humvee

У рамках наступного пакета допомоги США передадуть Україні боєприпаси та бронемашини Humvee. Про це 14 жовтня повідомляє Reuters.

За словами американських чиновників, цей пакет допомоги буде оголошений у п'ятницю і стане першим пакетом допомоги з моменту масованого обстрілу росії територією України. Його вартість становитиме 725 мільйонів доларів, і до нього увійдуть різні боєприпаси, а також бронемашини Humvee.

При цьому час оголошення пакета та навіть його зміст та вартість можуть змінюватися аж до останнього моменту.

"Попри те, що пакет не включатиме засоби для відбиття масованих ракетних ударів, однак він був розроблений з метою посилення спроможності України дати відсіч росії в контрнаступі", - наголосив один із чиновників.

Також наголошується, що цей пакет допомоги використовуватиме президентське рішення про скорочення озброєнь (PDA). Це дозволить доставити вміст пакета найближчими днями після оголошення.

Зазначається, що право на скорочення озброєння дозволяє президенту США Джо Байдену приймати рішення без схвалення Конгресу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія надасть Україні ще 18 гаубиць та ракети у системи ППО NASAMS.

Статті

Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Всі статті