США обіцяють покарати Іран та КНДР за поставки балістичних ракет до росії

Сполучені Штати готують додаткові санкції проти осіб, причетних до передачі росії балістичних ракет з Ірану та Північної Кореї. Про це на брифінгу 4 січня заявив представник Білого дому Джон Кірбі, - передає "Європейська правда".

Кірбі зазначив, що США мають докази отримання росією балістичних ракет із Північної Кореї, а також переговорів Москви й Тегерана про отримання аналогічного озброєння.

"У відповідь на діяльність росії з Іраном та Північною Кореєю ми вживаємо низку заходів із союзниками та партнерами", - оголосив він.

Серед іншого, США хочуть порушити питання про військову співпрацю Пхеньяна та Москви на Раді безпеки ООН, позаяк вона суперечить резолюціям Радбезу, за які сама росія раніше голосувала.

"Ми вимагатимемо, аби росія відповіла за чергове порушення своїх міжнародних зобов’язань. По-друге, ми накладемо санкції на тих, хто сприяє переданню зброї між росією і КНДР та росією й Іраном", - додав представник Білого дому.

Кірбі також пообіцяв, що США й далі публікуватимуть інформацію та викриватимуть збройові домовленості РФ, аби не дозволити іншим країнам "потай допомагати військовій машині росії".

Як раніше писав The Wall Street Journal, протягом останніх тижнів РФ отримала балістичні ракети з КНДР, а також планує закупити їх в Ірану, але малої дальності.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті