Росія і Іран майже дійшли угоди про постачання Москві балістичних ракет - The Wall Street Journal

Росія майже досягла угоди з Іраном про постачання їй балістичних ракет. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на посадовців США.

Наразі Росія закуповує в Ірану дрони "Шахед", а також співпрацює з цією країною у будівництві великого заводу з їх виробництва у Татарстані. До того ж росія вже почала отримувати балістичні ракети і пускові установки балістичних ракет від Північної Кореї. 

У The Wall Street Journal наголосили, що угоди ще не досягнуто, але припустили, що перші поставки росії іранських балістичних ракет можуть відбутися вже цієї весни. 

У тексті зазначається, що росія потребує більше ракет, щоб за рахунок кількості пробивати українську протиповітряну оборону.

Американських посадовців турбує, втім, не тільки це, але й підсилення економіки і оборонного сектору Ірану такою співпрацею, в якій дві країни обмінюються як озброєнням, так і технологіями, йдеться в публікації. Зокрема, така співпраця сприятиме подальшому розвитку Іраном атомної зброї, всупереч превентивним міжнародним санкціям. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті