США надають понад $500 мільйонів гуманітарної допомоги Україні

США збільшують гуманітарну допомогу Україні, після руйнувань Каховської ГЕС та на тлі ескалації Росією нападів на цивільне населення, "вбивства та поранень цивільних, погіршення гуманітарних потреб українського народу, який страждає від російського неспровокованого вторгнення". Про це повідомила Міжнародна агенція США з розвитку USAID, - пише "Голос Америки".

Сьогодні в Києві адміністраторка USAID Саманта Пауер оголосила про виділення понад 500 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги для задоволення нагальних потреб українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Допомога надаватиметься через структури ООН та неурядові організації, включаючи місцеві гуманітарні організації, повідомили в установі.

Пауер цього тижня перебуває з візитом в Києві, "де проведе зустрічі з урядовцями, енергетиками, рятівниками, волонтерами, активістами, представниками бізнесу - тими, хто далі чинить опір агресії з боку Росії", - йдеться у твіті USAID Ukraine.

Після початку повномасштабного вторгнення Пауер уже відвідувала Київ у жовтні минулого року. Від початку повномасштабної російської війни USAID надало Україні майже більше 2,6 мільярда доларів на гуманітарну допомогу, йдеться в повідомленні.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті