США можуть серйозно розширити програму підготовки українських військових – CNN

У США розглядають можливість значно розширити програму підготовки українських військових. Про це 30 листопада повідомляє CNN із посиланням на джерела.

"Ми не випереджатимемо рішення, які ще не прийняті, але ми постійно шукаємо способи переконатися в тому, що українці мають навички, необхідні для успіху на полі бою, коли Україна захищає свою територію від російської агресії", - заявив високопоставлений представник адміністрації Байдена.

За даними журналістів, Білий дім може збільшити навчання до 2500 українських солдатів на місяць. Якщо ця пропозиція буде прийнята, то це вплине не лише на кількість військових, яких навчатимуть, а й на тип їхньої підготовки.

Так, йдеться про те, що за новою програмою більші групи українських солдатів навчатимуться більш складній тактиці ведення бою, включаючи координацію піхотних маневрів із артилерійською підтримкою. Пропозиція, яку було зроблено на прохання України, все ще перебуває на міжвідомчому розгляді в адміністрації.

Американські чиновники наголосили, що похолодання та подальше затишшя у бойових діях могли б створити умови для проведення більш інтенсивних тренувань, оскільки українські сили раніше стояли перед вибором між потребою у тренуваннях за межами країни та потребою у живій силі на передовій. У разі схвалення новий тип навчання проводитиметься на базі армії США у Німеччині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підготовку у Німеччині пройдуть 5 тисяч українських солдатів.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті