Спроби росії обійти санкції припинятиме коаліція з 30 країн – Reuters

США разом із коаліцією з більш ніж 30 країн запровадять нові санкції, які припинять спроби росії ухилятися від санкцій та експортного контролю. Про це 21 лютого повідомляє Reuters із посиланням на заяву заступника міністра фінансів США Уоллі Адейемо.

"Коаліція з більш ніж 30 країн буде припиняти закупівлю Росією товарів подвійного призначення, таких як рефрижератори, для вилучення напівпровідників, необхідних для її армії. Санкції також будуть спрямовані на те, щоб зупинити перевалку нафти та інших товарів через сусідні країни. Широта цієї коаліції – це те, що дозволить нам і надалі ізолювати Росію", - наголосив представник Мінфіну США.

Офіційні особи також попередять компанії та приватних осіб, які продовжують вести бізнес із росією, про те, що вони зіткнуться із санкціями. Усе це має збільшити витрати росії у спробах ухилятися від санкцій чи обходити обмеження ціни нафту.

"Ми змусимо тих, хто не виконує наші санкції та експортний контроль, обирати між їхніми економічними зв'язками з нашою коаліцією країн, на які припадає більш ніж половина світового ВВП, або наданням матеріальної підтримки Росії, економіка якої стає все більш ізольованою з кожним днем", - додав Адейємо.

Нагадаємо, раніше голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що ЄС обов'язково схвалить нові санкції проти РФ до 24 лютого.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті