Справу за замах на ненавмисне вбивство відкрито щодо чоловіка, який скинув 10-річного українця з мосту за розмову українською в Німеччині

Стосовно російськомовного чоловіка, який скинув 10-річного українського біженця з мосту за розмову українською мовою у німецькому місті Айнбек у землі Нижня Саксонія, відкрито справу за замах на ненавмисне вбивство. Про це повідомило німецьке видання "Die Welt" 2 вересня.

"Прокуратура землі відкрила справу за замах на ненавмисне вбивство", – сказано в повідомленні.

З посиланням на місцеву прокуратуру BBC повідомяє, що напад на українськй дитину стався 26 серпня і був політично мотивованим, поліція шукає нападника. Генеральне консульство України в Гамбурзі 28 серпня звернулося до МВС Німеччини для з'ясування обставин злочину і покарання нападника.

BBC також повідомляє про подробиці нападу на дитину.

хлопець перебував разом з групою інших дітей-біженців з України.

"Раптом до них підійшов російськомовний чоловік, який став вимагати від них припинити розмовляти українською. Чоловік вимагав від дітей розмовляти російською і стверджував, що "війну розпочала Україна", – сказано в повідомленні видання. – Слідчі повідомили, що спочатку чоловік схопив за волосся українську дівчину і витягнув її з групи, а потім схопив 10-річного хлопця і перекинув через перила мосту. Той впав на металеві балки, розташовані на іншому рівні мосту під перилами, отримав забої на голові та нозі, а потім впав в канал. Після цього чоловік кинув в нього пляшкою і втік з місця злочину. Пляшка влучила хлопцю в праве плече".

"Національність, громадянство чи походження нападника наразі не встановлено", - повідомляється з посиланням на українських дипломатів.

Зазначається, що в землі Нижня Саксонія наразі зареєстровані 110 тисяч українців. Загалом в Німеччині отримали тимчасовий захист понад мільйон українців.

Раніше повідомлялось, що в Німеччині чоловік напав на дітей з України, кинув 10-річного хлопчика у канал.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті