Соратники Навального по всій Москві не можуть знайти приміщення для церемонії прощання. Відмовляють навіть "опозиціонери"

Соратники загиблого в російських катівнях опозиціонера Олексія Навального зазнають складнощів із пошуком залу для прощання. Це підтвердила Телеграм-каналу "Можем объяснить" московська політикиня Ельвіра Віхарєва, знайома із ситуацією.

"Я обдзвонила майже всі церемоніальні великі зали, і скрізь відмова, обумовлена "обмеженнями мерії" або (що частіше зустрічалося) без пояснень. Розмовляю з церквами - тут теж невтішний прогноз", - сказала Віхарева.

Редакція Телеграм-каналу запитала в опозиціонерів, які залишилися в РФ, чи готові вони надати для панахиди партійні приміщення, але відповіді теж виявилися негативними.

У штабі екскандидата в президенти Бориса Надєждіна сказали, що у них немає відповідного приміщення. "Коли ми проводили останню зустріч із прихильниками в Москві, пошук залу виявився для нас проблемним", - сказав прес-секретар Надєждіна Павло Бурлаков. "У партії, на жаль, немає свого приміщення", - відповіли і в пресслужбі партії Надєждіна "Громадянська ініціатива". 

Екскандидатка Катерина Дунцова сказала, що її партія теж не має власного приміщення, хоча була б готова допомогти з його пошуком: "Теоретично, якщо вони звернуться, то з обдзвоном ми можемо допомогти".

"Я не бачу якихось активних дій з боку Надєждіна в цьому напрямі (за всієї поваги) і, гадаю, їх не буде, щоб зайвий раз не загострювати й не йти на конфронтацію із владою, - каже Віхарева. - У Дунцової турне по РФ. Не думаю, що вона наважиться братися за це всерйоз".

Голова "Яблока" Микола Рибаков прочитав запитання кореспондента "МО" в месенджері і не відповів, а його заступник Борис Вишневський сказав, що перебуває в лікарні на обстеженні.

Як повідомлялося, легіон "Свобода Росії" звернувся до прихильників Навального: "Перетворіть на помсту свій гнів. Візьміть зброю в руки. Знищіть путінізм разом із нами".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті