Словенія долучиться до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України

Словенія також підтримає чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України в країнах за межами Євросоюзу. Про це під час свого візиту до Любляни заявив, не уточнивши конкретну суму, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, - повідомляє "Чеське радіо".

Згідно з даними словенського інформаційного агентства STA, уряд Словенії виділить на проєкт один мільйон євро (близько 25 мільйонів чеських крон).

Зазначається, що глава чеської дипломатії 26 березня проведе переговори в Словенії зі своїми колегами у форматі С5 - міністрами закордонних справ Словаччини, Словенії, Угорщини та Австрії.  Об'єднання C5 було створено 2020 року. На зустрічі обговорюватимуть питання розширення та функціонування ЄС, російської агресії проти України та міграції. За робочим обідом до глав МЗС приєднається міністр закордонних справ Чорногорії Джордж Радулович.

Обговорюватиметься підтримка західнобалканських країн на їхньому шляху до ЄС. "Це, мабуть, головне питання, яке об'єднує ці п'ять держав", - зазначив глава МЗС Чехії.

Як повідомлялося, Словенія надасть Україні €1,5 мільйона на гуманітарне розмінування.

Днями Словаччина й Угорщина заявили, що не братимуть участь у фінансуванні чеської ініціативи із закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті