Скасування парадів на 9 травня в росії пов'язане зі спробою приховати масштаби втрат на війні в Україні - британська розвідка

Скасування парадів на 9 травня в росії пов'язане зі спробами приховати масштаби втрат окупантів в Україні. Про це 13 квітня у Twitter повідомило Міністерство оборони Великобританії.

У британській розвідці зазначили, що в низці регіонів, які межують з Україною, а також в окупованому Криму оголосили про скасування зазвичай гучних військових парадів, присвячених Дню Перемоги 9 травня. Це пов'язано нібито з проблемами з безпекою поблизу кордону.

Однак насправді проведення таких заходів може призвести до того, що росіяни дізнаються про справжні масштаби втрат російських військ в Україні.

"Вшанування полеглих попередніх поколінь може легко перетворитися на викриття масштабів нещодавніх втрат, які Кремль намагається приховати", - зазначили в Міноборони Британії.

Також за даними британської розвідки, різні підходи підкреслюють делікатну комунікаційну проблему для Кремля. Путін формулює "спеціальну військову операцію" в дусі радянського досвіду Другої світової війни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни вдвічі посилили ППО біля кордону з Україною.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті