Швеція оголосила про зимовий пакет допомоги для України на €120 мільйонів

Швеція надає Україні 120 мільйонів доларів, більшість яких піде до фонду Світового банку для відновлення України. Про це повідомляє SVT с посиланням на прес-конференцію прем'єр-міністра Ульфа Крістерссона та міністра розвитку Йохана Форсселла 11 грудня.

"Більша частина коштів надійде до Фонду реконструкції України Світового банку. Фонд підтримує ключові об'єкти української інфраструктури у сферах енергетики, житлового будівництва, охорони здоров'я та транспорту. Гроші, взяті зі шведського бюджету допомоги, будуть використані для закупівлі обладнання для опалення та збільшення пропускної здатності української електромережі", - зазначається у повідомленні.

Гроші також підуть на інші заходи, які допоможуть українцям пережити зиму, наприклад, будівництво притулків.

Також Йохан Форсселл звинуватив росію у проведенні своєрідного "енергетичного тероризму" проти України.

"Росія навмисно атакує цивільну інфраструктуру, щоб і без того важке життя цивільного населення стало ще важчим. Цим пакетом ми хочемо допомогти Україні як відновити, так і відремонтувати те, що було зруйновано", - зазначив Форсселл.

Як повідомлялось раніше, Німеччина та Нідерланди готові продовжувати підтримку України.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті