Швейцарія приєдналася до 12-го пакету санкцій ЄС

Швейцарія приєдналася до 12-го пакету санкцій Європейського союзу проти росії. Про це повідомляє прес-служба Федеральної ради Швейцарії 22 грудня.

"21 грудня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) ще більше розширив свої санкційні списки проти Росії. Таким чином, Швейцарія приєдналася до додаткових санкційних списків, ухвалених ЄС у відповідь на триваючу військову агресію Росії проти України. Зміни набули чинності о 18:00 21 грудня", - зазначається у повідомленні.

EAER запровадила санкції в межах своєї юрисдикції проти ще 61 фізичної та 86 юридичних осіб.

"Серед нових підсанкційних осіб - військовослужбовці збройних сил Білорусі, керівники компаній, що підтримують військово-промисловий потенціал Росії, а також члени Центральної виборчої комісії Російської Федерації. Юридичні особи - це переважно російські компанії, що працюють в оборонному секторі", - зазначається у повідомленні.

12-й пакет санкцій ЄС передбачає поетапну заборону на імпорт алмазів з росії або походженням з неї. 

"На даному етапі прямий імпорт природних або синтетичних алмазів з Росії до Швейцарії більше не здійснюється", - зазначили у прес-службі.

Згодом Федеральна рада розгляне можливість запровадження нових санкцій.

Як повідомлялось раніше, ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти РФ.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті