Штати попередили союзників про те, що росія отримує від Китаю дані геопросторової розвідки

США попередили своїх союзників про те, що Китай посилив свою підтримку РФ, у тому числі надає їй дані геопросторової розвідки, щоб допомогти у війні проти України. Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg 6 квітня.

"На тлі ознак подальшої військової інтеграції між двома країнами Китай надав Росії супутникові знімки для військових цілей, а також мікроелектроніку і верстати для танків, за словами людей, знайомих з цим питанням. За словами одного з співрозмовників, китайська підтримка також включає оптику, паливо для ракет і посилення космічної співпраці", - йдеться в повідомленні Bloomberg

Зазначається, що представники Ради національної безпеки Білого дому відмовилися від коментарів. Міністерство закордонних справ Китаю не відразу відповіло на прохання про коментар у святкові вихідні.

"Пекін намагається зображати себе переважно нейтральним перед обличчям повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке триває вже третій рік, але він встановив глибокий союз з Москвою в рамках того, що Сі Цзіньпін і путін назвали дружбою "без обмежень" напередодні зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", - ідеться також у повідомленні.

Раніше Столтенберг прокоментував те, що у Конгресі США досі не прийняли рішення щодо допомоги Україні: "Запевняли, що є більшість".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті