Шольц заявив про особисту відповідальність путіна за війну в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на прес-конференції у Берліні заявив про особисту відповідальність президента росії путіна за війну в Україні. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на агентство dpa.

Шольц засудив передбачувані військові злочини, скоєні росією, але не відповів на запитання, чи несе російський президент відповідальність за них і чи він має бути притягнутий до суду.

На думку Шольця, відповідальність за початок воєнних дій в Україні несуть не прості росіяни, а керівництво країни. Про це він говорив, відповідаючи на запитання про пропозицію припинити видачу віз громадянам РФ.

"Якби санкції були спрямовані проти всіх, включаючи невинних", - то це послабило б їхню ефективність, сказав він. За його словами, йому важко уявити припинення видачі віз громадянам росії.

За словами Шольца, Євросоюз має намір продовжити санкційний тиск на росію, а Німеччина продовжить підтримувати Україну озброєннями і фінансами.

"Ми підготували себе до того, що ця війна вплине на весь світ, звісно, ​​включаючи Європу та нашу країну", - сказав Шольц.

Як повідомлялося, Шольц звинуватив росію у брехні через турбіну для Північного потоку.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті