Шольц відповів критикам надання зброї: Розпалювач війни – путін, він вторгся в Україну з 200 тисячами солдатів й хоче її знищити

Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко відповів критикам надання зброї Україні. Про це він заявив на проєвропейському мітингу керівної партії СДПН у передмісті Берліна увечері 3 червня, пише Bild.

"Розпалювач війни – Путін, він вторгся в Україну з 200 тисячами солдатів. Путін хоче знищити і завоювати Україну", – наголосив Шольц.

Зазначається, що на захід прийшли близько 100 проросійських активістів, які вигукували гасла проти надання зброї Україні й намагалися освистати Шольца. Вони називали німецького канцлера "розпалювачем війни", "брехуном" і "бандитом", вимагали "миру без зброї" і кричали: "Забирайтеся геть!".

Однак Шольц продовжив свій виступ і різко відповів проросійським активістам.

Він також сказав, що "крикуни", які зібралися на акції, мали б назвати розпалювачем війни путіна, "…якби у вас було хоч трохи розуму в голові".

Канцлер підкреслив, що не бачить альтернативи підтримці України, навіть зброєю, через агресивну війну росії.

"Так, це необхідно, якщо на країну нападають, то вона повинна, тоді вона може захистити себе", – додав він.

За його словами, путін убив багато громадян, в тому числі дітей і людей похилого віку, а також наголосив, що "…мир і свобода знаходяться під загрозою через цю агресивну війну".

Раніше Шольц заявляв, що гарантії безпеки для України мають відрізнятися від статусу члена НАТО.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті