Школярі зі Запоріжжя виграли грант на тренінг з опанування волонтерських навичок й розпочали навчання

П’ятиденний тренінг з опанування волонтерськими навичками стартував у Запорізькій гімназії №93 18 березня. Про це повідомила Запорізька міська рада й директорка Запорізької гімназії №93 Оксана Гаркуша 18 березня.

"Я сподіваюся, в результаті цього тренінгу діти навчаться отримувати власний кейс, як бути лідером, як розвиватися і як рухатися далі, щоб долучитись до зміни світу на краще. Це приклад того, як молодь сьогодні повинна поводитися, і я сподіваюся, що за цими першими дітьми підуть інші", - зазначила Гаркуша.

Зазначається, що відповідний навчальний грант на тренінг із волонтерської освіти від інноваційної програми UPSHIFT виграли самі учні. Тренінг покликаний сприяти залученню підлітків до волонтерської роботи, розвитку їхніх лідерських якостей та впевненості, а також підтримці їхнього психофізичного стану.

Загалом в рамках тренінгу відбудеться п’ять занять, на яких підлітки опанують дієві інструменти з надання волонтерської допомоги дітям, людям похилого віку, а також тваринам. Кожну програму школярі розробляли разом з волонтерами, тож вона відповідає вподобанням самих учасників програми.

"Зараз багато хто допомагає Збройним Силам України, але є дуже багато напрямків, які також потребують нашої уваги. І якщо ми будемо надавати школярам якісні знання та ділитись з ними навичками волонтерства, матимемо дуже гарний результат. Бо ми будемо об’єднуватись заради добрих справ і виконувати свою важливу місію в цій країні", - каже ментор програми UPSHIFT в м. Запоріжжя Юрій Вдовцов.

Уточнюється, що загалом на програму з волонтерської освіти зареєструвалися двадцять вісім учнів гімназії - з сьомого по одинадцятий класи. Незабаром школярі мають зустрітися з відомими запорізькими благодійниками та отримати від них практичні поради та рекомендації для реалізації волонтерських проєктів.

"Мені потрібен досвід з волонтерської діяльності, тому що я в цьому також зацікавлена. Зараз досить складні часи, і мені потрібно навчитися допомагати людям, мене це реально зацікавлює, тому хотілося б організувати такий проєкт. Зараз рівень соціалізації дітей дуже низький. Всі сидять на дистанційному навчанні вдома, і їм дуже важко навіть просто представитися перед публікою", - пояснює свою потребу в навчанні учениця 10-В класу Олександра Луценко.

Олександра зазначає, що долучилася до тренінгу, аби вдосконалити власні лідерські навички. 11 років дівчина займається плаванням і вже отримала звання "Майстер спорту України". Школярка Олександра планує реалізувати проєкт із зооволонтерства.

"Проєкт волонтерської освіти, що реалізується за підтримки UNICEF, сприятиме обізнаності учнівської молоді про важливість волонтерської діяльності та має на меті виховати майбутніх лідерів. Проводять тренінг для школярів досвідчені волонтери, які розповідають, як маленькими кроками досягти значних результатів, перетворювати ідеї на дієві проєкти. А також діляться інструментами, що допоможуть старшокласникам долучитися до волонтерського руху", - повідомляє Запорізька міська рада.

Раніше повідомлялось, що у Запоріжжі почав працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей, а в Оріхові та Гуляйполі - нові мобільні укриття.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті