Ще п'ятеро колаборантів-"єдиноросів" з Луганщини отримали підозру від СБУ

СБУ повідомила про підозру ще п'ятом "єдіноросам" з Луганської області, які співпрацюють з агресором у незаконних органах влади. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у facebook 17 квітня.

"Щойно фігурантами кримінальних проваджень стали ще п’ятеро мешканців Старобільщини та Щастинського району", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що серед них - колишній керівник Старобільського міжрайонного управління газового господарства АТ "Луганськгаз" Євгеній Кузьменко (на фото крайній праворуч) та ексзавідувач відділенням у Старобільській багатопрофільній лікарні, лікар-кардіолог Віталій Удовіка (на фото другий справа).

Перш ніж стати "депутатами Старобельского муниципального округа ЛНР" від путінської "Єдиної росії", обидва зрадники довели ворогу свою "благонадійність" та отримали від окупантів аналогічні "керівні посади". Так, на початку березня 2022 року Кузьменко передав російським загарбникам рухоме й нерухоме майно підприємства, що залишилось в окупованому Старобільську і є власністю АТ "Луганськгаз". Окупанти запропонували йому очолити "Старобільське міжрайонне управління газового господарства" так званого "Державного унітарного підприємства "Луганськгаз". Кузьменко прийняв пропозицію і нині керує незаконно створеним підприємством, яке підпорядковане окупаційній "владі".

Що стосується інших колаборантів - до "совета Станично-Луганского муниципального округа ЛНР" добровільно обрались очільник будинку культури, директорка школи та місцевий підприємець. Вони також встигли "зарекомендувати" себе співпрацею з загарбниками й отримати членство у "Єдиній росії". 

"Колаборантам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти підтвердили ліквідацію колаборанта Валерія Чайки в Старобільську.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті