Ще двоє бойовиків з Донеччини, які воювали проти ЗСУ, заочно отримали тюремний строк

За матеріалами Служби безпеки 15 років ув’язнення заочно отримали ще двоє зрадників з Донеччини, які воювали проти Сил оборони України. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 25 грудня.

"За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Донеччини, який ще у 2014 році добровільно приєднався до терористів на сході України", - зазначили у СБУ.

Як встановило розслідування, ватажки терористів залучали його до активних бойових дій проти сил АТО.

Згодом зрадник очолив розвідувальний підрозділ ворожого з’єднання, а наприкінці лютого 2022 року брав участь у боях на східному фронті, зокрема у захопленні будівлі СБУ в Маріуполі.

Ще одним засудженим є житель Донецької області, який у липні 2019 року записався до "окремої артилерійської бригади особливого призначення "Кальміус" 1-го армійського корпусу росії.

У СБУ повідомили, що після початку повномасштабного вторгнення РФ його відправляли на передову східного та південного фронтів, де він здійснював артобстріли позицій ЗСУ.

За матеріалами СБУ суд призначив їм 15 років тюремного ув’язнення заочно з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, СБУ ідентифікувала трьох рашистів, які під час окупації Харківщини вбили українця і спалили його розчленоване тіло.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті