Ще двоє бойовиків з Донеччини, які воювали проти ЗСУ, заочно отримали тюремний строк

За матеріалами Служби безпеки 15 років ув’язнення заочно отримали ще двоє зрадників з Донеччини, які воювали проти Сил оборони України. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 25 грудня.

"За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Донеччини, який ще у 2014 році добровільно приєднався до терористів на сході України", - зазначили у СБУ.

Як встановило розслідування, ватажки терористів залучали його до активних бойових дій проти сил АТО.

Згодом зрадник очолив розвідувальний підрозділ ворожого з’єднання, а наприкінці лютого 2022 року брав участь у боях на східному фронті, зокрема у захопленні будівлі СБУ в Маріуполі.

Ще одним засудженим є житель Донецької області, який у липні 2019 року записався до "окремої артилерійської бригади особливого призначення "Кальміус" 1-го армійського корпусу росії.

У СБУ повідомили, що після початку повномасштабного вторгнення РФ його відправляли на передову східного та південного фронтів, де він здійснював артобстріли позицій ЗСУ.

За матеріалами СБУ суд призначив їм 15 років тюремного ув’язнення заочно з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, СБУ ідентифікувала трьох рашистів, які під час окупації Харківщини вбили українця і спалили його розчленоване тіло.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті