Ще 7 депутатів держдуми РФ, які голосували за визнання "Л/ДНР", заочно отримали 15 років ув’язнення

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали ще 7 депутатів держдуми РФ, які голосували за визнання "Л/ДНР". Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 8 червня.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще 7 депутатів російської держдуми, які причетні до початку повномасштабної війни проти України", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що 15 лютого 2022 року вони підтримали постанову про звернення до президента РФ з проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже через декілька днів депутати проголосували за ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між країною-агресором і терористичними організаціями "Л/ДНР". В подальшому Москва використала ці рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію нашої держави.

На підставі зібраних доказів суд визнав російських депутатів винними за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і призначив їм 15 років позбавлення волі.

Уточнюється, що, оскільки засуджені наразі перебувають на території РФ, то початок строку відбування покарання визначено з дня їх фактичного затримання.

СБУ наводить список засуджених депутатів держдуми:

- Авксєнтьєва Сардана Володимирівна, 02.07.1970 р. н.;

- Альохін Андрій Анатолійович, 09.02.1959 р. н.;

- Аммосов Петро Револьдович, 29.09.1966 р. н.;

- Ананських Ігор Олександрович, 06.09.1966 р. н.;

- Власов Василь Максимович, 27.06.1995 р. н.

- Гартунг Валерій Карлович, 12.11.1960 р. н;

- Горохов Андрій Юрійович, 13.01.1960 р. н.

Раніше повідомлялось, що СБУ повідомила про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати рашистів за підрив Каховської ГЕС.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті