Однією з перших почала виправдовувати рашистів за підрив Каховської ГЕС: повідомлено про підозру московській пропагандистці – СБУ

СБУ повідомила про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати рашистів за підрив Каховської ГЕС. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 6 червня.

"Контррозвідники та слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу на ще одну ворожу пропагандистку, яка займається інформаційно-підривною діяльністю проти України, – сказано в повідомленні. – Мова йде про уродженку Одеси, прокремлівську блогершу Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Юлія Вітязєва. Ще у 2015 році вона переїхала до москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні".

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення росії Вітязєва використовувала всі доступні їй медіа-майданчики для публічної підтримки збройної агресії РФ. Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС. Для цього московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Телеграм-каналі, який нараховує майже 100 тис. підписників.

Крім того, Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу "Соловьев.live" і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань рф.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти її підривної діяльності проти України. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність);

- ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території країни-агресора. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що cправа екскерівника Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Рябухи передана до суду: до 15 років ув’язнення.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті