Шелтер для ВПО з Луганської області облаштовують на Кіровоградщині, де вже працює будинок для дітей, позбавлених батьківського піклування

Шелтер для переселенців з Луганщини наразі облаштовують у селі Войнівка Кіровоградської області у другій половині будівлі, де вже працює груповий будинок для дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 7 березня.

"Нині триває ремонт приміщень ще одного місця тимчасового проживання для наших переселенців, яке створює Лисичанська громада. Першочергово відремонтовано кухню та санвузли, ремонтуються житлові кімнати. Шелтер займатиме другу половину корпусу, в якому розташовано малий груповий будинок "Світанок" для дітей, позбавлених батьківського піклування", - зазначив Лисогор.

За його словами, тут вже знайшли прихисток 25 переселенців з Луганської області.

Що стосується малого групового дитячого будинку "Світанок" - він, за словами очільника ОВА, розрахований на десять осіб. У закладі діти житимуть до 18 років, а якщо продовжать здобувати освіту - до 23. Першими мешканцями "Світанку" стали троє дітей, позбавлені батьківського піклування, яких спочатку евакуювали з Лисичанська до Львова. Це дві дівчинки 13 і 15 років та хлопчик 12 років. 

"Очікуємо ще на чотирирічного малюка", - повідомляють у закладі.

Зазначається, що всі вихованці навчаються у місцевому ліцеї, відвідують різні гуртки. З кожною дитиною працює окремий вихователь. Саме він знає всі подробиці життя дитини, її потреби, розвиває здібності й просто намагається бути дійсно близькою людиною. Спільно з вихователями діти готують їжу, прибирають, навчаються раціонально розподіляти гроші, тобто соціалізуються, готуються до самостійного життя.

Також у закладі працюють фахівець з соціальної роботи, кухар та медсестра.

Уточнюється, що долями таких дітей опікується особисто Олена Зеленська в рамках відповідної державної програми. 

"Багато наших прийомних родин було евакуйовано, дехто за кордон. Наразі ми їх повертаємо. Для мене є особистим досягненням, що 18 дітей з тимчасово окупованої території Луганщини вступили до наших вишів цьогоріч. Робота у цьому напрямку не припиняється", - підкреслив Лисогор.

Він уточнив, що приміщення "Світанку" та шелтера для ВПО у Войнівці облаштовуються за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ).  

Раніше повідомлялось, що начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко запропонував створити Центр Лідерства при другий раз переміщеному Східноукраїнському Національному Університеті імені Володимира Даля (СНУ ім. В. Даля) - в рамках одного зі стратегічних напрямів розвитку університету до 2027 року

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті