Кадровий потенціал Луганщини: під час обговорення "Стратегії розвитку СНУ ім. В. Даля" Власенко запропонував створити при виші Центр Лідерства

Начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко запропонував створити Центр Лідерства при другий раз переміщеному Східноукраїнському Національному Університеті імені Володимира Даля (СНУ ім. В. Даля) - в рамках одного зі стратегічних напрямів розвитку університету до 2027 року. Дану тезу Власенко озвучив під час публічного обговоренні проєкту нової "Стратегії розвитку СНУ ім. В. Даля до 2027 року", про що повідомив він "ОстроВу" 6 березня.

"Я запропонував створити на базі вишу Центру Лідерства: вивчати феномен лідерства і ростити своїх лідерів у сфері бізнесу, в громадянському суспільстві і, що головне для нас - в державному управлінні та місцевому самоврядуванні, - розказав Власенко. - До війни на Луганщині діяв обласний центр підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та державної служби, ми його втратили. Отже, ця тема зараз дуже важлива й актуальна! Актуальна в контексті нашої боротьби за незалежність, нашої євроінтеграції, впровадження реформ та майбутнього відновлення регіону! Треба шукати таланти в усіх галузях, навчати їх, підтримувати, давати їм самореалізуватись, і це буде кадровий потенціал для майбутнього Луганщини та України".

Крім того, Власенко закликав докласти максимум зусиль, щоб СНУ ім. В. Даля повернувся до десятки найкращих в Україні.

"Треба ставити амбіцію повернення університету в десятку кращих вишів України в рейтингу ТОП-200. Зараз він на 56 місці, а до 2014 року був у першій десятці. І це треба визначити як один із критеріїв досягнення цілей Стратегії", - каже начальник Сєвєродонецької РВА.

Зазначається, що публічне обговорення проєкту нової "Стратегії розвитку СНУ ім. В. Даля: відновлення для майбутнього (2024-2027)" із зовнішніми стейкхолдерами відбулось 1 березня.

Проєкт нової Стратегії підготовлено за підтримки Проєкту ЄС "Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності та підтримка громад" (REDU), що фінансується Європейським Союзом. Проєкт Стратегії підготовлений за результатами роботи команди університету та стратегічних груп протягом 2023 року. 

У процесі стратегування, на основі рекомендацій залучених експертів різних проєктів було виявлено ряд ключових завдань, які повинні бути вирішені першочергово для підсилення конкурентоспроможності двічі переміщеного університету та забезпечення його сталого функціонування та розвитку. У числі ключових завдань, зокрема, такі:

- актуалізація цінностей університетської спільноти з урахуванням нових викликів;

- покращення комунікаційної політики університету;

- покращення проєктного менеджменту в університеті;

- визначення ключових конкурентних переваг університету для подальшого позиціонування в нових регіонах;

- пошук додаткових джерел фінансування та розвитку університету. 

"Сподіваємось, що запровадження та  реалізація нової стратегії СНУ ім. В. Даля посилить потенціал для повоєнного відновлення і демократичних змін на деокупованих територіях", - каже "ОстроВу" проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку СНУ ім. Даля Руслан Галгаш. 

Раніше повідомлялось, що ГО з Луганщини "Майстерня щастя" готує жінок, у тому числі ВПО, до активної участі в управлінні власними громадами.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті