"Шахтар" програв "Ворсклі" в заключному турі УПЛ

Донецький "Шахтар" завершив виступи у чемпіонаті України з футболу поразкою у Полтаві, в матчі проти місцевої "Ворскли". 

Для "гірників" усі турнірні задачі було вирішено ще минулого туру - тоді стало зрозуміло, що команда Ігора Йовічевича достроково оформила чемпіонський титул. Кілька гравців основи вже відправилися у відпустку, тому на останній матч чемпіонату тренерський штаб виставив експериментальний склад. Натомість, Ворскла мала свою мотивацію - для того, аби отримати право представляти Україну у Лізі конференцій наступного сезону, команді Віктора Скрипника треба було перемагати чинного чемпіона.

На 37-й хвилині полтавці заробили пенальті, який впевнено реалізував Таулян Сефері. На початку другого тайму "Ворскла" подвоїла перевагу завдяки точному удару Євгена Павлюка. На 74-й хвилині Ігор Пердута отримав червону картку за гру рукою, залишивши господарів у меншості. "Шахтар" скористався чисельною перевагою: Артем Бондаренко обігрався з Кевіном Келсі та уразив ворота суперника. Зрівняти рахунок "Шахтар" вже не встиг.

Таким чином, "Шахтар" фінішує на першому місці, попри поразку у Полтаві. Натомість, "Ворскла" посіла п'яту сходинку та зіграє у Лізі конференцій УЄФА.

Чемпіонат України з футболу. 30-й тур

"Ворскла" (Полтава) - "Шахтар" (Донецьк) - 2:1

Голи: 1:0, Сефері (пен), 37; 2:0, Павлюк, 50; 2:1, Артем Бондаренко, 80. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті