Сергій Гармаш пояснив зв’язок обстрілу Донецька із закордонним візитом Лаврова

Удар по ринку Текстильник у Донецьку, де, за даними окупаційної влади, загинуло 28 людей, стався одразу після оголошення про візит глави МЗС Росії Сергія Лаврова в ООН, - наголосив в ефірі Radio NV головний редактор видання Остров Сергій Гармаш.

За його словами, найбільше сумнівів щодо того, хто насправді винен у загибелі цивільних, у донеччан викликали саме заяви російських пропагандистів.

«Люди співставили факт поїздки Лаврова до Нью-Йорка в ООН, і чомусь саме в цей момент починається обстріл. І Росія ставить питання про Раду Безпеки ООН з цього приводу. Одним з приводів для цього засідання став цей обстріл. І до цього повідомляли, що Лавров буде зустрічатися з [генсеком ООН Антоніу] Гутеррішем. Тобто дуже сумнівне співпадіння — як [пропагандист Дмитро] Кисельов каже: „Співпадіння? Не думаю“. Так от в Донецьку також багато хто не думає, що це було співпадіння», — сказав головред.

Він додав, що ті жителі окупованого міста, хто зберіг здатність логічно мислити, не вбачають «чіткої зацікавленості України в цій атаці». До того ж у соцмережах є свідчення, що удар було завдано з напрямку Макіївки, яку контролює РФ.

Як повідомлялося, прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку зробив заяву, що ЗСУ не обстрілювали ринок в окупованому Донецьку.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті