Секретар Радбезу Вірменії: "У Росії є чіткі зобов'язання щодо захисту Нагірного Карабаху, але вона їх не виконує"

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявляє, що у росії є чіткі зобов'язання щодо захисту Нагірного Карабаху згідно з Тристоронньою заявою від 9 листопада, але вона ці зобов'язання не виконує. Так Григорян прокоментував звинувачення в тому, що уряд Вірменії зіпсував вірмено-російські відносини, - повідомляє Armenpress.

"Росія давно співпрацює з Азербайджаном. Однозначно, що в 2011 році Азербайджану почали продавати зброю на суму 5 млрд доларів, це відбувалося протягом 12 років. Також однозначним є той факт, що в зовнішній політиці Вірменії після 2018 року, принаймні до 2021-2022 років не відбулося жодних змін, і це просто привід для звинувачень. Згідно з Тристоронньою заявою від 9 листопада, у Росії є чіткі зобов'язання щодо захисту Нагірного Карабаху", - сказав Григорян.

"Є Заява від 9 листопада і підпис президента Росії. Тобто чи є щось важливіше за цей підпис? Є Заява від 9 листопада, і миротворці РФ зобов'язані захищати Нагірний Карабах: вони не виконують цього зобов'язання", - зазначив Григорян.

За його словами, "Азербайджан здійснив масштабний напад на Нагірний Карабах, а російські миротворці не проводять жодних операцій".

"Вони поширюють якісь заяви, що дізналися кілька хвилин тому, але насправді, починаючи з 4 вересня ми інформували міжнародне співтовариство. Ви знаєте, що прем'єр-міністр Пашинян надіслав листа президенту Росії Володимиру Путіну, в якому повністю описана ситуація. І у них є обов'язок, і вони повинні його виконати", - підсумував Григорян.

Як повідомлялося, Міністерство оборони Азербайджану пізно ввечері 19 вересня заявило, що перебуває в "оперативному контакті з російським миротворчим контингентом", і закликало вірменських військових у Карабасі "скласти зброю і здатися".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті