Сейм Латвії офіційно заборонив своїм спортсменам грати проти збірних росії та білорусі

Спортсменам з Латвії заборонили грати проти росіян і білорусів. Відповідні поправки до закону ухвалив сейм Латвії 1 лютого, пише "Дзеркало тижня".

"Сейм Латвії офіційно ухвалив поправки до закону про спорт, які забороняють збірним Латвії грати проти збірних Росії та Білорусі, які беруть участь у змаганнях як під прапором своєї країни, так і в нейтральному статусі. Закон також забороняє організовувати у Латвії змагання збірних із командних спортивних ігор, у яких беруть участь збірні Росії та Білорусі", - сказано в повідомленні.

В анотації до законопроекту наголошується, що спорт у росії став одним із інструментів "м'якої сили", а Латвія припиняє спроби росії та Білорусі легітимізувати військові злочини через спорт.

Уточнюється, що поправки не регулюють участі латвійських спортсменів у Олімпійських іграх. Рішення про участь у них ухвалює Латвійський олімпійський комітет.

Раніше повідомлялось, що Кулеба закликав партнерів засудити рішення МОК щодо російських і білоруських спортсменів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті