Сьогодні вдень в Україні не плануються відключення електроенергії - "Укренерго"

Сьогодні вдень в Україні не плануються відключення електроенергії. Про це повідомляє "Укренерго" у Телеграм.

"Сьогодні вранці Диспетчерський центр «Укренерго» не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів. В цьому не було необхідності. Тепла погода та вихідний день сприяли тому, що зранку українці спожили електроенергії менше, ніж в цей самий час у попередні дні. Ранковий пік споживання був на 4,6% нижче, ніж напередодні в п’ятницю, а його верхня точка – трохи пізніше, що уповільнило зріст споживання. Ці дві речі разом запобігли загрозі перевантаження мереж і допомогли збалансувати енергосистему без примусових обмежень споживачів.", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на вихідних споживання знижується за рахунок того, що не працює більшість офісів, і багато людей загалом починає користуватися електрочайниками, плитами тощо пізніше, ніж в робочій день. Це реальний показник того, як споживачі самі знижують споживання електроенергії

Однак у "Укренерго" попереджають, що опереду вечірній пік споживання, під час якого у разі необхідності можуть бути застосовані обмеження.


Українців закликають свідомо зменшити користування потужними електроприладами особливо ввечері з 17:00 до 23:00; не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів і за можливості перенесіть користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

"А енергетики тим часом 24/7 працюють, щоб відновити надійне електроспоживання в усіх куточках України. Адже в окремих регіонах, де пошкодження електромереж від рашистський обстрілів є дуже великими, українці й досі не можуть користуватися електроенергією значну частину дня. Щоб відновити нормальну роботу мереж і їх енергоживлення, потрібен дуже великий обсяг ремонтних робіт, які тривають сьогодні 24/7. Тому в другій половині дня ми очікуємо обмежень споживачів в окремих місцях.

Разом з тим, зараз вже завершується робота над впорядкуванням графіків відключень споживачів, які доведеться застосовувати надалі. Вже найближчим часом з’явиться інформація, якими надалі будуть графіки обмеження споживачів, щоб вони були більш рівномірними та зрозумілими для українців", - йдеться у повідомленні.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті