Україна потребує імпорту електроенергії до кінця опалювального сезону – Зеленський

Україна потребує імпорту електроенергії з Євросоюзу до кінця опалювального сезону. Про це 13 грудня під час виступу на міжнародній конференції щодо допомоги нашій країні заявив Володимир Зеленський.

"Як мінімум до завершення цього опалювального сезону ми потребуємо аварійної підтримки з боку європейської енергосистеми, тобто постачання електрики з країн Євросоюзу до України обсягом до 2 ГВт", - заявив глава держави.

Для організації цих постачань необхідно рішення європейської мережі операторів систем передачі електрики збільшити імпортну потужність. Загальна вартість постачання електрики може досягти 800 мільйонів євро в поточних цінах.

"Це суттєво, але значно менше, ніж може коштувати нам усім блекаут в Україні", - додав Зеленський.

Крім цього, Україна відчайдушно потребує трансформаторів, обладнання для відновлення високовольтних мереж, а також газотурбінних та газопоршневих енергоблоків.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що в Україні пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті