СБУ знешкодила агента ФСБ, який шпигував за авіацією ЗСУ на Дніпропетровщині

Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента російської ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Сил оборони на Дніпропетровщині. Про це 7 червня повідомляє пресс-центр СБУ.

Встановлено, що чоловік збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків, а також місця їх базування та напрямки вильотів. 

Також він передавав загарбникам локації військкоматів і намагався виявити залізничні лінії, що задіяні для постачання боєприпасів на фронт. 

"За кожне виконане завдання російський агент отримував від свого "куратора" з ФСБ до чотирьох тисяч гривень. Для конспірації гроші зраднику переказували за допомогою криптовалютного електронного гаманця, - повідомили в СБУ.

Як зазначається, розвідувальна інформація потрібна була агресору для підготовки серії повітряних ударів по території регіону, насамперед для ураження стратегічно важливих об’єктів.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, якого у липні 2022 року завербував кадровий співробітник ФСБ.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті