СБУ знешкодила агента ФСБ, який шпигував за авіацією ЗСУ на Дніпропетровщині

Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента російської ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Сил оборони на Дніпропетровщині. Про це 7 червня повідомляє пресс-центр СБУ.

Встановлено, що чоловік збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків, а також місця їх базування та напрямки вильотів. 

Також він передавав загарбникам локації військкоматів і намагався виявити залізничні лінії, що задіяні для постачання боєприпасів на фронт. 

"За кожне виконане завдання російський агент отримував від свого "куратора" з ФСБ до чотирьох тисяч гривень. Для конспірації гроші зраднику переказували за допомогою криптовалютного електронного гаманця, - повідомили в СБУ.

Як зазначається, розвідувальна інформація потрібна була агресору для підготовки серії повітряних ударів по території регіону, насамперед для ураження стратегічно важливих об’єктів.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, якого у липні 2022 року завербував кадровий співробітник ФСБ.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті