СБУ зібрала доказову базу ще на 16 "голів" та "депутатів" окупаційних "представницьких органів" у Луганській області

За останній місяць повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України отримали 16 так званих "депутатів" місцевих "советов муниципальных образований". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 8 лютого.

"Серед них - три очільниці окупаційних "представницьких органів", - сказано в повідомленні.

 Зазначається, що колишня "регіоналка" і староста двох сіл Сватівського району від початку російської навали співпрацює з ворогом. Раніше колаборантка очолювала місцеву окупаційну адміністрацію. Тепер вона є "председателем совета Белокуракинского муниципального округа ЛНР".

Також серед підозрюваних - колишня журналістка, власниця місцевої газети, яка нині керує незаконним "советом Новопсковского муниципального округа", та ексдиректорка Новоайдарської селищної бібліотеки, котра обійняла посаду "зампредседателя совета Новоайдарского муниципального округа". 

Крім того, зібрано доказову базу щодо колаборантів, які стали "депутатами" окупаційних "советов" Лисичанського, Сєвєродонецького, Старобільсьского, Міловського, Первомайського, Біловодського, Новопсковського "муніципальних округів".

Переважна більшість із них попередньо отримала членство у партії російського диктатора "единая россия".   

Їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що очільника окупаційної "поліції" Старобільського району Луганщини засуджено до 15 років колонії.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті