СБУ затримала “крота” російської розвідки, який збирав розвіддані про “Гвардію наступу”

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила на Київщині інформатора головного управління генштабу зс рф, яким виявився мобілізований до лав Національної гвардії. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 17 жовтня.

“За вказівкою російської воєнної розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів “Гвардії наступу” МВС України. Встановлено, що ворожим поплічником є місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці ще до його мобілізації до лав українського війська”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією СБУ, до виконання завдань інформатор приступив після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії.

“Збір розвідданих російський “крот” здійснював у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони”, - розповіли в СБУ.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомлялось раніше, на 15 років відправився до тюрми бойовик-садист з Донеччини, який виводив на "розстріл" мешканців Херсонщини.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті