СБУ затримала колишнього податківця, який у Запорізькій області шпигував для ФСБ

Служба безпеки України затримала колишнього співробітника податкової міліції, який шпигував на території Запорізької області для ФСБ. Про це 18 травня повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки викрила ще одного агента ФСБ під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Запоріжжя. Зловмисником виявився колишній посадовець податкової міліції, якого 2011 року звільнили за корупцію", - повідомили у відомстві.

Його завербували на початку березня цього року - у поле зору ФСБ він потрапив через антиукраїнську активність у заборонених соцмережах "Вконтакте" та "Одноклассники". У його завдання входив збір розвідданих про Сили оборони в прифронтових районах Запорізької області.

Найбільше ворога цікавили координати позицій підрозділів морської піхоти ЗСУ на Мелітопольському напрямку. Також окупанти хотіли отримати геолокації залізничних мостів та об'єктів енергетики в області.

Шпигун під виглядом таксиста об'їжджав місцевість і знімав її на прихований реєстратор і мобільний телефон. Натомість йому обіцяли до 5 тисяч гривень за кожне виконане завдання, а також "посаду" після окупації Запоріжжя.

СБУ затримала зловмисника під час виконання ним ворожого завдання. Зраднику оголосили підозру за частиною 2 статті 111 КК України, йому загрожує довічне ув'язнення. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Харківщині затримали інформаторів, які збирали для росіян дані про контрнаступ ЗСУ.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті