СБУ затримала колаборантку, яка під час окупації Херсона здавала українських патріотів

Служба безпеки затримала ще одну ворожу поплічницю, яка брала участь в організації незаконного референдуму РФ в окупованому Херсоні та здавала рашистам місцевих жителів, що чинили спротив загарбникам. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 28 грудня.

За даними слідства, зловмисницею виявилась 59-річна працівниця автостоянки, яка після захоплення міста добровільно вступила до складу окупаційного "виборчкому" Корабельного району міста. Перебуваючи у лавах псевдоустанови, колаборантка з урною та "бюлетенями" обходила помешкання херсонців та закликала їх "голосувати за приєднання" обласного центру до складу рф", - зазначається у повідомленні.

У СБУ додали, що під час таких "рейдів" зрадницю супроводжували озброєні загарбники, які погрожували людям автоматами та ув’язненням у разі відмови брати участь у псевдореферендумі.

"За "наведенням" колаборантки рашисти викрали жінку, що відмовилась "проголосувати" на користь країни-агресора, та відвезли її до російської катівні", - повідомили у СБУ.

За співпрацю із загарбниками колаборантка отримала паспорт рф та "привілей" щодо безперешкодного пересування по місту. Після звільнення Херсона фігурантка втекла до Миколаєва, де оформила статус ВПО, і таким чином намагалась уникнути правосуддя.

Втім, співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання зловмисниці та затримали її.

Зрадниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, жителька Херсона, яка брала участь у проведенні псевдореферендуму, отримала 5 років.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті