СБУ затримала інформатора РФ, який шпигував за літаками ЗСУ в Кіровоградській області

Кіберфахівці Служби безпеки затримали інформатора російських спецслужб, який збирав розвіддані про Повітряні сили ЗСУ на території Кіровоградської області, зловмисника заарештовано. Про це повідомляє пресцентр СБУ у Телеграм.

"Насамперед його цікавили напрямки й частота польотів українських бойових літаків, зокрема фронтових бомбардувальників і винищувачів. Також він намагався виявити оперативні аеродроми військової авіації, пункти управління та склади з боєприпасами Збройних сил України. Отримані відомості зловмисник надсилав до спеціалізованих телеграм-каналів, які були створені спецслужбами рф для збору розвідувальної інформації про українських захисників", - йдеться у повідомленні.

Зловмисником виявився житель Кропивницького, його затримали українські правоохоронці у власному будинку. 

"Понад три місяці тому він потрапив у поле зору агресора через свої антиукраїнські дописи в соцмережах... Для збору розвідінформації зловмисник самостійно об'їжджав регіон і приховано фіксував військові об'єкти сил оборони. Також потрібні відомості він випитував у своїх знайомих", -зазначають у СБУ.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років в'язниці.

Нагадаємо, агент спецслужб РФ, який хотів завербувати співробітницю Служби безпеки, отримав 15 років

Як повідомлялося, двоє інформаторів з Донеччини, які "зливали" позиції та графіки ротацій ЗСУ, отримали тюремні строки

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті